България с победа при мъжете и реми при жените в VI-и кръг на Олимпиадата по шахмат
18.09.2024
12
Сподели

България с победа при мъжете и реми при жените в VI-и кръг на Олимпиадата по шахмат

Mъжете се наложиха над Монголия с 3:1 точки в VI-и кръг на Олимпиадата по шахмат, която се провежда в унгарската столица Будапеща. Победи с белите фигури записаха Иван Чепаринов и Мартин Петров. На първа дъска Чепаринов се справи с Ганзориг Амартувшин, докато на третата Петров надигра Ердене Баасансурен. На другите две дъски бяха фиксирани ремита. Аркадий Найдич и Сумия Чингун не се победиха на втора дъска, а на четвъртата точката поделиха Григор Григоров и Мухдалай Амилал.
Жените на България стигнаха до 2:2 точки срещу Австрия. На всичките 4 дъски бяха фиксирани ремита. Антоанета Стефанова игра срещу Реджина Тайсъл Покорна, Нургюл Салимова - срещу Катарина Невъркла, Белослава Кръстева -срещу Вероника Екслер и Ясмин-Денизе Шлофер срещу Гергана Пейчева.


След шестия кръг мъжкият национален отбор на България има 8 мач-точки и заема 44-то място. Лидер с 12 мач-точки е Индия.
При дамите България е на 13-а позиция с 9 мач-точки. И тук лидер с максималните 12 мач-точки е Индия.
Седмият кръг е в сряда. Олимпиадата по шахмат, която е 45-ата в историята, започна на 11-ти септември в Будапеща и ще приключи на 23-и септември. Ще се изиграят общо 11 кръга.

Emil D

Emil D

Автор

Виж още: