Есента на Левски започва днес: Време е за първия голям тест!
15.09.2024
261
Сподели

Есента на Левски започва днес: Време е за първия голям тест!

След националната пауза, очакванията към предстоящия мач на Левски срещу ЦСКА 1948 в Бистрица са огромни. Този сблъсък се явява не само като тест за "сините", но и като ключов момент в тяхната кампания за сезона. Противникът, ЦСКА 1948, демонстрира солидна форма от началото на сезона, оставайки без загуба, и това е гаранция за една от най-трудните предизвикателства, пред които Левски ще се изправи.

В Бистрица се задава мач, в който всяка грешка може да се окаже фатална. Досега, в последните пет срещи между двата отбора, Левски не е успял да постигне победа, а този факт определено добавя допълнително напрежение. 

В Левски са наясно, че есенният период ще разкаже историята на сезона на "сините". Ако отборът на Станислав Генчев съумее да изпрати следващите 2 месеца футбол в добро настроение, то значи кампанията е по-вероятно да завърши по-добре от изминалите.

 

На вратарската позиция ще видим Матей Маркович, а в задната линия ще се разчита на стабилността на Ван дер Каап, Димитров, Цунами, а донякъде и на Майкон, и на Алдаир. Кристиан Макун все още не е готов, а треньорът Генчев дори спомена, че венецуелецът се връща в начална фаза на своята подготовка.

Ситуацията около Охене е вълнуваща, тъй като той е под въпрос за мача и последните дни са били изпълнени с неяснота относно неговото участие. Като важна част от състава, неговото отсъствие може да се окаже решаващо. 

Що се отнася до атакуващата част на Левски, съставът ще бъде стратегически определен. Възможно е позициите на двамата атакуващи халфове и двамата нападатели да бъдат заети от Евертон Бала, Марин Петков, Асими Фадига, Мустафа Сангаре и Алекс Колев. Тези играчи ще трябва да се справят с предизвикателството да разчупят защитата на ЦСКА 1948 и да осигурят важните голове, които ще донесат победата.

 

Контузените Асен Митков и Фабио Лима пропускат мача, а националите Марин Петков и Алекс Колев имаха малко време да се завърнат към клубния ритъм.

 

Обобщено, вероятният състав на Левски за предстоящия мач е следният:

  • Вероятен състав: Матей Маркович, Ван дер Каап, Димитров, Цунами, Майкон, Алдаир, Асими Фадига, Евертон Бала, Мустафа Сангаре, Алекс Колев
Palms Sport

Palms Sport

Автор

Виж още: