Възражда ли се Манчестър Юнайтед? Какво научихме от двубоя срещу Саутхемптън?
16.09.2024
75
Сподели

Възражда ли се Манчестър Юнайтед? Какво научихме от двубоя срещу Саутхемптън?

Трудното начало – „светците“ пропадат, а „дяволите“ може би се издигат?

 

В четвъртия кръг от Висшата лига Саутхемптън посрещна Манчестър Юнайтед на „Сейнт Мерис Стейдиъм“. И двата тима показаха доста слабости в играта си през първите три кръга от първенството, което подсказа, че ще излязат с неутолим глад за победа.

Светците започнаха добре в първите минути от двубоя като бяха накарали възпитаниците на Ерик тен Хаг да се приберат дълбоко в своята половина през първите 30 минути от двубоя. Защитата на „червените дяволи“ изпитваше огромни затруднения във фаза защита. Няколко добри добри спасявания на Андре Онана запазиха мрежата на Манчестър Юнайтед чиста.

 

Как една спасена дузпа може да обърне хода на мача?

 

Ходът на мача, обаче, тръгна в съвсем различна посока след спасената от Андре Онана дузпа в 33-тата минута. Съставът на Саутхемптън напълно загуби контрола над мача, който имаше в началото. „Светците“ започнаха да показват същите слабости в играта си, които показваха в първите три кръга от първенството. Проблемите при изнасянето на топката зачестиха, а момчетата на Ерик тен Хаг се възползваха от това, което доведе до триумфа на „червените дяволи“ с 0:3.

Очакванията към състава на Манчестър Юнайтед за този мач бяха огромни, като се има предвид слабият старт на сезона. Все още не се знае дали може да се говори за трайно подобрение на формата на тима на холандския специалист, но феновете останаха доволни от крайния резултат и цялостното представяне на играчите.

 

Какво следва за двата отбора?

В следващия кръг от първенството Саутхемптън посреща на свой терен друг новак в лигата – Ипсуич. Отборът на „светците“ не трябва да подценява този съперник. В мачовете от първенството до този момент Ипсуич имат две загуби и две равенства. Загубите дойдоха в първите два кръга срещу Ливърпул и Манчестър сити. Но в следващите си два мача успяха да запишат равенства срещу Фулъм и Брайтън енд Хоув Албиън, което надминава постиженията на „светците“ до този момент. Отборът на Ръсел Мартин започва мачовете си с добра игра. Грешките в защита и цялостната липса на организация на играчите в състава на Саутхемптън, обаче, трябва да бъдат изчистени. В противен случай ще открият сезона във Висшата лига с 5 последователни загуби.

Следващият мач от първенството няма да бъде лесен и за състава на Манчестър Юнайтед. Момчетата на тен Хаг ще гостуват на Кристъл Палас на „Селхърст парк“. Въпреки колебливото начало на „орлите“, „червените дяволи“ не трябва да се отпускат, а дори трябва да надградят на представянето си срещу Саутхемптън. Слабата игра в защита, която показаха през първото полувреме срещу „светците“, няма да остане ненаказана от играчите на Палас. Остава и въпорсът дали едно от новите попълнения, Мануел Угарте, ще получи титулярно място след добрата игра при влизането си срещу Саутхемптън в 73-тата минута.

Преди петия кръг от Висшата лига, обаче, отборите трябва да изиграят и мачовете си за Купата на лигата, с което седмицата им става доста интензивна. Такъв натоварен график винаги носи със себе си риск от контузии на играчи, което би могло да причини сериозни проблеми за селекционерите още в началото на сезона.

Emil D

Emil D

Автор

Виж още: